Oua vopsite

de katty in Aperitive / Garnituri, 26 Mai 2021 | 2856 vizualizari

 

Retete pascale
Anul acesta mi-am propus sa vopsesc oua in mai multe variante si culori(nu ca in ceilaltii  ani nu mi-am propus la fel).Asa ca am vopsit cateva oua in frunze de ceapa, pe unele am aplicat frunze de trifoi(ca din alea am avut in fata blocului), iar pe unele le-am facut multicolore.

 

INGREDIENTE

  • 30 oua de gaina
  • foi de ceapa rosie si normala
  • colorant pentru oua (rosu, galben, verde, albastru)
  • frunze de trifoi
  • sare
  • otet
  • ulei ptr uns ouale
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua vopsite:

Inainte de a ne apuca de vopsit scoatem ouale din frigider pentru ca acestea sa ajunga la temperatura camerei, le spalam cu un burete cu detergent de vase pentru a le degresa, apoi le limpezim bine.

Pentru ouale fierte in foile de ceapa  asezam foi de ceapa maruntite pe fundul unei oale, asezam ouale, asezam deasupra un alt strat de frunze de ceapa,  acoperim cu apa, punem putina sare si o lingura de otet si le fierbem  pentru 5- 7 minute la foc mic. Am oprit focul, le-am mai lasat cateva minute, apoi le-am scos  pe hartie absorbanta. Le-am uns cu putin ulei si le-am asezat intr-o tava.

Pe cele pe care am vrut sa le fac multicolore le-am asezat intr-o oala acoperite cu apa rece, apoi am adaugat putina sare si le-am fiert la foc mic 5-7 minute in functie de cat de moi le dorim. Scoatem pe rand ouale. In 4 castroane punem cele 4 culori.Peste fiecare culoare adaugam 1 lingura de otet si 2-3 linguri de apa fierbinte.Invelim pe rand fiecare ou in hartie absorbanta. Cu un bat de urechi inmuiat in culori la alegere tamponam bine servetelul pe toate  partile. Cu cat  vor fi mai bine imbibate vor iesi culori mai intense.Asezam ouale pe un grilaj pentru cateva ore sa se usuce, apoi scoatem hartia si le ungem cu ulei.O parte din aceste oua, dupa ce le-am scos din hartie le-am introdus pentru cateva secunde intr-o alta culoare diferita . Fiecare vas cu vopsea l-am completat cu apa clocotita pana la 500 ml. Am fiert restul de oua in apa cu sare. Pe unelee dintre oua am aplicat frunze de trifoi, apoi le-am invelit intr-o bucata de dres si le-am legat bine. Am introdus fiecare ou in vasele cu vopsea pentru cateva minute Ultimele oua le-am lasat simple.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Drob cu ou si fara